Deze glutenvrije koekjes met rozijnen staan binnen no time op tafel. Ze smaken net zo lekker als ‘normale’ koekjes. Geniet zonder zorgen van deze heerlijke koekjes!
Glutenvrij bakken
Heb jij een glutenallergie of wil je graag bakken zonder gluten? Dan is dit recept voor glutenvrije koekjes zeker iets voor jou. Glutenvrij gebakt smaakt, met de juiste ingrediënten, net zo lekker als ‘normale’ baksels!
Glutenvrij bakken klinkt voor sommige mensen als een uitdaging maar het is in de basis helemaal niet ingewikkeld. Waar je wel rekening mee moet houden bij glutenvrij bakken is dat het deeg over het algemeen iets fragieler is dan deeg met gluten. Merk je dit bij jouw deeg? Je kan dan eventueel wat eiwit of psylliumvezels toevoegen om het beter te binden. Wij hadden er in dit recept geen last van, dus als je onderstaande ingrediënten gebruikt, dan zit je zeker safe!
Recept glutenvrije koekjes
In dit recept maken we glutenvrije koekjes met rozijnen. We gebruiken het fijngemalen amandelmeel van Sukrin omdat dit glutenvrij is. De koekjes heb je binnen no time op tafel staan! Je hoeft namelijk alleen alle ingrediënten samen te voegen en dit vervolgens in 9 bolletjes te verdelen om zo je koekjes te maken. Bak ze 15-20 minuten in de oven en laat ze even afkoelen. Smakelijk! Dat wordt glutenvrij genieten.
Voedingswaarde (per koekje):
- Energie: 119 kcal
- Vet: 10,2 gram
- Eiwit: 3,5 gram
- Koolhydraten: 8,4 gram
- Wv Suiker: 2,4 gram
- Wv polyolen: 5,6 gram
Glutenvrije koekjes
Ingrediënten
- 100 gram Sukrin fijngemalen amandelmeel
- 40 gram roomboter
- 1 ei
- 50 gram Sukrin:1
- 1/2 theelepel zout
- 30 gram rozijnen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Mix de Sukrin fijngemalen amandelmeel, de roomboter, het ei,de sukrin:1 en het beetje zout door elkaar tot een deegbal.
- Meng er vervolgens de rozijnen door.
- Pak een bakplaat en bekleed met bakpapier. Maak 9 bolletjesvan het deeg en druk plat op het bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen dekoekjes vrij.
- Bak de koekjes15-20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat goed afkoelen.